Uuniperunat linssitäytteellä resepti

Uuniperunat linssitäytteellä
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tomaattinen linssitäyte saa makua kuullotetuista sipuleista. Voit tarjoilla täytteen lämpimänä tai kylmänä. Pese perunat huolellisesti, jolloin myös uuniperunoiden rapeaksi paahtunut kuori on syötävää.

Ainesosat

6 isoa jauhoista perunaa
Täyte:  
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl öljyä
1 purkki (380 g/ 230 g) esikeitettyjä punaisia linssejä
140 g tomaattisosetta
0,5 tl suolaa
0,5 tl sokeria
2 tl timjamia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), sipuli, valkosipuli, tomaatti, ruokasuola, ruokosokeri, timjami, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese perunat huolellisesti. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pistele perunoihin haarukalla muutama pisto.

2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 75 minuuttia.

3. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljytilkassa pannulla.

4. Huuhtele esikeitetyt linssit. Kumoa sipuleiden joukkoon. Mausta tomaattisoseella, suolalla, sokerilla ja timjamilla. Voit nostaa valmiin täytteen jääkaappiin tekeytymään tai tarjota kuumana.

5. Tee kuumiin perunoihin terävällä veitsellä viillot. Purista perunaa päädyistä, jolloin viilto levenee. Täytä.

Reseptiin liittyviä tuotteita