Uuniperunat lohitäytteellä resepti

Uuniperunat lohitäytteellä
Kalaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täyteläinen lohitäyte sopii uuniperunan kaveriksi. Pese perunat huolellisesti, jolloin myös uuniperunoiden rapeaksi paahtunut kuori on syötävää.

Ainesosat

6 isoa jauhoista perunaa
Täyte:  
300 g lämminsavulohta
100 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
1 dl laktoositonta kermaviiliä
1 tl sitruunamehua
0,25 tl mustapippuria
0,5 nippua tuoretta ruohosipulia
Linkitetyt ruoka-aineet: peruna (juures), lohi, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, sitruuna, ruohosipuli, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Pese perunat huolellisesti. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Pistele perunoihin haarukalla muutama pisto.

2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 75 minuuttia.

3. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa.

4. Tee kuumiin perunoihin terävällä veitsellä viillot. Purista perunaa päädyistä, jolloin viilto levenee. Täytä.

Reseptiin liittyviä tuotteita