Puurot
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Riisipuuro valmistuu helposti uunissa. Paistamisen aikana puuroa kannattaa sekoittaa pari kertaa, jotta riisit kypsyvät tasaisesti. Sekoittaminen onnistuu helposti, kun nostat vuoan lieden päälle tai vedät pellin ulos uunista niin, ettet polta käsiäsi kauhalla sekoittaessasi. Huomioi mieltymykset ja jätä puuro kosteaksi tai paista kuivemmaksi. Käytä foliota tai anna pintaan muodostua tummempaa kerrosta.
Ainesosat
| 1 l | laktoositonta kevytmaitoa |
| 2 dl | puuroriisiä |
| 0,75 tl | suolaa |
| Voiteluun: | laktoositonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, riisi (vilja), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl
1. Voitele kahden litran uunivuoka. Mittaa ainekset uunivuokaan.
2. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti 15 minuuttia - 1 tunti 25 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen alku- ja keskivaiheilla. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla.
3. Ota puuro uunista ja anna hetki vetäytyä.

