Uunirisotto resepti

Uunirisotto
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Risotto valmistuu helposti myös uunissa ja saa runsaasti makua kasviksista ja nakeista. Käytä ruokavalioon sopivia ja mieluisia kasviksia. Kokeile myös esimerkiksi fenkolia, lanttua, naurista tai keltajuurta. Nakkien tilalla voit käyttää paistettua jauhelihaa tai kanaa. Kasvisversion saat laittamalla nakkien tilalle esikeitettyjä kikherneitä.

Ainesosat

3 dl risottoriisiä
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
280 g nakkeja
1 rkl maidotonta margariinia
7 dl vettä
2 dl maidotonta ruoka"kermaa" (esim. riisistä)
1 rkl sitruunamehua
0,5 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
Linkitetyt ruoka-aineet: riisi (vilja), porkkana, palsternakka, sipuli, vesi, sitruuna, ruokasuola, timjami, sika, E450, E316, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, auringonkukkaöljy, E410, E412, E418

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Mittaa riisi uunivuokaan.

2. Kuori kasvikset. Kuutioi porkkana ja palsternakka. Hienonna sipuli.

3. Pilko nakit paloiksi.

4. Kuumenna rasva paistinpannulla. Lisää kasvikset ja kuullota 5 minuuttia.

5. Siirrä kasvikset uunivuokaan. Kumoa nakkipalat paistinpannulle ja paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä nakit vuokaan.

6. Mittaa vuokaan nesteet ja mausteet. Sekoita.

7. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.