Vaalea vuokaleipä resepti

Vaalea vuokaleipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä gluteeniton ja vehnätön leipä valmistuu helposti vuoassa. Nauti leipä tuoreena levitteen kanssa ja pakasta loput. Ohjeesta tulee yksi leipä.

Ainesosat

25 g tuorehiivaa
4 dl vettä
0,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
500 g gluteenitonta hienoa jauhoseosta
Linkitetyt ruoka-aineet: hiiva, vesi, ruokasuola, rypsiöljy, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen vesi-öljyseokseen.

2. Lisää suola ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele leipävuoka (vetoisuus 2 litraa). Kumoa taikina vuokaan. Kohota n. 30 minuuttia.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.