Vadelma-granaattiomenamuffinit resepti

Vadelma-granaattiomenamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Helppo, nopea ja moniin ruokarajoitteisiin sopiva muffiniresepti. Kokeile halutessasi myös muita marjoja ja hedelmiä. Jos pellavansiemenet eivät sovi ruokavalioosi, voit laittaa riisijauhoa sen verran enemmän.

Ainesosat

1,25 dl fariinisokeria
1,5 dl karkeaa riisijauhoa
0,5 dl perunajauhoa
0,5 dl (maustettua) pellavarouhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl vettä
50 g sulatettua maidotonta margariinia
1 dl pieniä vadelmia tai vadelmanpaloja
Koristeluun: granaattiomenan siemeniä
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, vesi, vadelma, granaattiomena, riisi (vilja), perunatärkkelys(jauho), pellavansiemen, maltodekstriini, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
10
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon neste sekä sula rasva. Sekoita tasaiseksi.

2. Lisää pienet vadelmapalat ja sekoita nopeasti. Jaa löysä taikina muffinivuokiin. Jos käytössäsi on muffinipelti, laita sen koloihin paperiset muffinivuoat, jolloin muffinit paistuvat tasaisen pyöreiksi.

3. Paista 175-asteisessa uunissa 12-15 min.

4. Tarjoa tuoreiden tai pakastettujen granaattiomenan siementen (tai vadelmien) kera.