Vadelma-kaakaopikkuleivät resepti

Vadelma-kaakaopikkuleivät
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vadelma-kaakaopikkuleivistä saat tehtyä erinäköisiä ja erimakuisia käyttämällä erilaisia piparimuotteja ja täyttämällä eri marmeladeilla. Valitse väliin kiinteä marmeladi tai hillo, jotta täyte ei pursua keksien välistä pois.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
3,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl kaakaojauhetta
Täyte:  
200 g vadelmamarmeladia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vadelma, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, vesi, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Anna levätä jääkaapissa pari tuntia, mielellään yön yli.

4. Käytä pöydän jauhotukseen ruokavalioon sopivia jauhoja. Kauli taikina pöydällä ohueksi levyksi. Painele piparimuotilla taikinasta esimerkiksi pyöreitä pikkuleipiä. Voit käyttää muottina myös vesilasia. Paista ensin yksi koepikkuleipä, jotta näet, onko taikinassa sopivasti jauhoja. Jos pikkuleipä leviää pellillä, lisää taikinaan n. 0,5 dl jauhoseosta.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen täyttämistä.

6. Levitä marmeladia pikkuleivälle ja paina kaksi pikkuleipää varovasti vastakkain.