Vadelma-kääretorttuleivos resepti

Vadelma-kääretorttuleivos
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kääretorttuviipaleista saa helposti maistuvan leivospohjan. Tässä reseptissä kääretorttu on valmistettu käyttämällä kananmunankorvikejauhetta. Voit valmistaa kääretortun myös kananmunilla, jos ne sopivat ruokavalioosi, tai säilykekikherneen liemellä eli aquafaballa. Valitse ruokavalioosi sopiva vispivalmiste. Koristele mieluisilla ja ruokavalioon sopivilla koristeilla. Tässä reseptissä on käytetty maidotonta vispivalmistetta, suklaakoristeita ja kotimaisia pakastevadelmia.

Ainesosat

Suklaakoristeet:  
70 g maidotonta tummaa suklaata
Kääretorttu:  
2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl No Egg -kananmunankorvikejauhetta
2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:  
2 dl vadelmahilloa
Lisäksi:  
1 dl maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
10 kotimaista pakastevadelmaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, vadelma, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, E170, E330, E461, keinotekoinen aromi, maissitärkkelys, riisijauho, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), soijapapu, kookosöljy, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
10
kpl

1. Valmista suklaakoristeet muutamaa tuntia ennen leivontaa. Sulata suklaa varoen vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.

2. Lusikoi sula suklaa pieneen muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan reikä. Pursota esimerkiksi sydänkuvioita leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

3. Valmista kääretorttu. Vaahdota kädenlämpöinen vesi ja No Egg -jauhe sähkövatkaimella kulhossa.

4. Lisää joukkoon sokeri koko ajan hyvin vatkaten.

5. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Älä vatkaa voimakkaasti.

6. Kaada taikina leivinpaperille. Levitä taikina ohueksi levyksi pellille. Paista 225-asteisessa uunissa n. 8-10 minuuttia. Seuraa reunoja paiston aikana, etteivät ne pääse tummumaan.

7. Kumoa kypsä levy heti uunista otettuasi toisen sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä hieman.

8. Leikkaa tarvittaessa kuivia reunoja pois, jotta torttulevy on helpompi kääriä. Levitä levylle hillo. Rullaa kääretorttu leivinpaperin avulla pötköksi. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

9. Vatkaa "kerma" vaahdoksi.

10. Leikkaa kääretorttu kymmeneen viipaleeseen. Koristele pursotetulla "kermalla", vadelmilla ja suklaakoristeilla.