Vadelma-suklaamuffinit resepti

Vadelma-suklaamuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Muffinit on helppo saada onnistumaan, vaikka ruokavalio olisi gluteeniton, vehnätön, maidoton ja munaton. Käytä sinulle sopivia jauhoja. Muista kohotusaine. Yhtä kananmunaa vastaa n. 1 dl hedelmä-, marja- tai perunasosetta.

(Jos kananmuna sopii ruokavalioosi, voit käyttää marjasoseen (2 dl)  sijaan 2 kananmunaa.)

Ainesosat

2 dl marjasosetta
2 dl sokeria
125 g maidotonta margariinia
3,5 dl riisijauhoa
0,75 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl vettä (tai muuta ruokavalioon sopivaa nestettä)
1,5 dl vadelmamurua
70-100 g maidotonta tummaa suklaata
Päälle:  
4 rkl pähkinätöntä kaakaolevitettä
  vadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: vadelma, ruokosokeri, vesi, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, E330, E500/ruokasooda (leivinjauhe), keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E450, maissitärkkelys, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, sheaöljy, gluteeniton kaura

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Vatkaa sose ja sokeri sekaisin.

2. Lisää taikinaan sulatettu rasva.

3. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan vuorotellen veden kanssa.

4. Leikkaa suklaa veitsellä pieniksi paloiksi. Murskaa pakastetut vadelmat pienemmiksi paloiksi. Lisää suklaa- ja marjamurut taikinaan ja sekoita.

5. Käytä metallista tai silikonista muffinipeltiä. Laita pellin koloihin paperiset muffinivuoat ja jaa taikina niihin.

6. Paista 225-asteisessa uunissa n. 12 min.

7. Koristele halutessasi jäähtyneet muffinit kaakaolevitteellä ja marjoilla. Vinkki: Voit tarvittaessa notkistaa levitettä lämmittämällä sitä muutamia sekunteja mikrossa.