Vadelma-suklaapiirakka resepti

Vadelma-suklaapiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tämä kananmunaton suklaapiirakka saa rakennetta ja makua vadelmasoseesta. Halutessasi voit vaihtaa tilalle jonkin toisen marja- tai hedelmäsoseen. Piirakan voi koristella esimerkiksi tomusokerilla ja marjoilla tai vispautuvalla valmisteella ja suklaarouheella.

Ainesosat

150 g maidotonta margariinia
3,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 dl sokeria
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl vadelmasosetta
Voiteluun: maidotonta margariinia
Jauhotukseen: kaakaojauhetta
Koristeluun:  
1 tl tomusokeria
1 dl kotimaisia vadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, vadelma, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, kaakaojauhe, kaakaovoi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää marjasose ja rasva kuiviin aineisiin varovasti käännellen.

2. Voitele ja jauhota piirakkavuoka (halkaisija 28 cm). Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi.

3. Paista 200-asteisessa uunissa 18-20 minuuttia.

4. Koristele jäähtynyt kakku.