Vadelmamurupiirakka resepti

Vadelmamurupiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Piirakan pinnalle ripoteltava muruseos paistuu uunissa ihanan rapeaksi. Tarjoile piirakka halutessasi vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa (tarkista sopivuus ruokavalioon). Voit käyttää piirakkaan myös muita marjoja.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
1,5 dl sokeria
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 kananmuna
0,75 dl kasvijuomaa (esim. riisistä)
1 tl leivinjauhetta
300 g vadelmaa
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, vesi, vadelma, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, riisi (vilja), auringonkukkaöljy, merisuola, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon jauhot. Ota n. 1 dl taikinasta sivuun ja laita se jääkaappiin odottamaan.

2. Lisää taikinaan muna, neste ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.

3. Voitele suorakulmainen (21 x 28 cm) vuoka. Levitä taikina vuokaan ja ripottele vadelmat taikinan päälle. Murustele marjojen päälle jääkaappiin sivuun nostettu seos.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.