Vadelmapikkuleivät resepti

Vadelmapikkuleivät
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Pikkuleivät, joissa makua antavat omenasose ja vadelmamurut. Voit käyttää myös muuta ruokavalioon sopivaa hedelmää tai marjaa.

Ainesosat

200 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl omenasosetta
0,5 dl pakastevadelmamuruja
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, omena, vadelma, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, perunatärkkelys(jauho), E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
50
kpl

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva-sokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja hedelmäsose.

3. Riko jäisiä pakastevadelmia niin, että niistä tulee pieniä hippuja. Sekoita vadelmat taikinaan nopeasti ja varovasti niin, etteivät vadelmat värjää taikinaa.

4. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1-2 tuntia.

5. Jauhota pöytä ruokavalioon sopivilla jauhoilla. Jaa taikina neljään osaan. Tee yhdestä osasta kerrallaan tanko ja leikkaa se n. 12 palaan. Pyörittele paloja hieman käsien välissä ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Paina varovasti litteäksi.

6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä, sillä ne hajoavat herkästi, jos niitä siirtää lämpiminä.