Valkosipulileipä resepti

Valkosipulileipä
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Täytä valmiit leivät ja herkullinen pikkusuolainen on hetkessä valmis!

Ohje: Semper

Ainesosat

1 valkosipulinkynsi
50 g maidotonta margariinia
ripaus suolaa
0,5 dl tuoretta persiljaa
6 gluteenitonta minipatonkia
125 g laktoositonta mozzarellaa
Linkitetyt ruoka-aineet: valkosipuli, ruokasuola, persilja, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, vehnätärkkelys jossa gluteenia enintään 20mg/kg, tavallinen-laktoosia tuotteessa 1g tai enemmän /100g, ruokosokeri, rapsiöljy, hiiva, E412, E464, E575, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E200, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi.

2. Sekoita kulhossa pehmeä rasva, valkosipulimurska ja suola.

3. Silppua persilja ja lisää rasvan joukkoon.

4. Leikkaa minipatonkeihin noin kahden sentin syvyisiä poikittaisia viiltoja. Tee viiltojen päälle ristikkäiset viillot.

5. Avaa leipää varoen viiltojen kohdalta. Lisää viiltoihin valkosipulilevitettä ja mozzarellaa.

6. Nosta patongit leivinpaperoidulla pellille ja peitä foliolla.

7. Paista 180-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia.