Valkosipuliriisi resepti

Valkosipuliriisi
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Soija ja soijatuotteet
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Riisin joukkoon voi sekoittaa monenlaisia mausteita, esimerkiksi valkosipulia. Tarjoa valkosipuliriisi esimerkiksi lihan lisukkeena.

Ainesosat

3 valkosipulinkynttä
2 rkl sulatettua maidotonta margariinia
4 dl pitkäriisiä
7 dl vettä
0,5 dl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl kasvisliemijauhetta (tarkista sopivuus ruokavalioon)
0,5 tl suolaa
1 dl maidotonta ruoka"kermaa" (riisistä)
Linkitetyt ruoka-aineet: valkosipuli, riisi (vilja), vesi, ruohosipuli, hiivauute, ruokasuola, rypsiöljy, kookosöljy, sheaöljy, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, auringonkukkaöljy, E410, E412, E418

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
6
kpl

1. Kuori ja murskaa valkosipulit. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota riisi ja valkosipuli.

2. Lisää kattilaan vesi ja anna kiehua hiljalleen kannen alla 20 minuuttia.

3. Lisää ruohosipuli, mausteet ja "kerma". Hauduta vielä hetki.