Valkosipulitäyteleipä resepti

Valkosipulitäyteleipä
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valkosipuli-yrttitäyte tuo mehevyyttä leipään. Käytä ruokavalioosi sopivia yrttejä. Leipä sopii hyvin esimerkiksi salaatin kanssa. Reseptistä tulee kaksi leipää.

Ainesosat

Taikina:  
5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 tl psylliumia
2 tl sokeria
5 dl täysjyväriisijauhoa
3 dl perunajauhoa
2 tl ksantaania
2 tl suolaa
0,5 dl öljyä
Täyte:  
4 valkosipulinkynttä
75 g maidotonta margariinia
2 tl kuivattua oreganoa
2 tl kuivattua timjamia
2 tl kuivattua basilikaa
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, ruokosokeri, ksantaanikumi, ruokasuola, valkosipuli, oregano, timjami, basilika, psylliumsiemen, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
16
kpl

1. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, psyllium ja sokeri. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Sekoita keskenään 3 dl riisijauhoa, 3 dl perunajauhoja, ksantaani ja suola. Lisää jauhoseosta vähitellen nesteen joukkoon. Sekoita useita minuutteja yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

3. Lisää loput riisijauhot ja öljy. Sekoita.

4. Lusikoi löysää taikinaa leivinpaperoidulle pellille kahdeksi pitkulaksi. Ripottele pitkuloiden päälle jauhoja ja taputtele tasaisiksi, noin sentin paksuisiksi levyiksi.

5. Valmista täyte. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne yhteen pehmeän rasvan ja yrttien kanssa.

6. Tee leipälevyihin terävällä veitsellä poikittaisia viiltoja. Levitä jokaiseen viiltoon valkosipulitäytettä.

7. Kohota leipiä leivinpaperin alla 45 minuuttia.

8. Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Jos haluat leipään rapean kuoren, jätä valmis leipä peittämättä.