Valkosuklaajuustokakku resepti

Valkosuklaajuustokakku
Jälkiruuat
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Maito ja maitotuotteet

Hyydytettävä kakku vaatii hieman enemmän aikaa, mutta on odottelun arvoinen. Tarjoa juustokakku kesäisissä juhlissa tai piristyksenä syksyn sateissa.

Ainesosat

Pohja:  
75 g maidotonta margariinia
170 g gluteenittomia keksejä
Täyte:  
4 liivatelehteä
2 kananmunan valkuaista
2 rkl sokeria
2 dl laktoositonta vispikermaa
200 g laktoositonta valkosuklaata
200 g laktoositonta tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
Päälle:  
1 dl vadelmamehua
0,5 dl hyytelösokeria
2 dl vadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, sitruuna, vadelma, pektiini, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, E1105 (muna), ovalbumiini (muna), rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, gluteeniton kaura, rapsiöljy, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, siirappi, vanilliini/vanilliinisokeri, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E450, E322/auringonkukkalesitiini, E322/rypsilesitiini, liivate-gelatiini (sika), kaakaovoi, riisitärkkelys, riisijauho

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
12
kpl

1. Sulata rasva. Hienonna keksit ja sekoita rasvan joukkoon. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos vuoan pohjalle.

2. Valmista täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.

3. Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma erillisessä astiassa.

4. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa suklaan joukkoon tuorejuusto.

5. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Vatkaa hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana suklaa-tuorejuustoseokseen.

6. Lisää vaahdot varovasti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta.

7. Peitä vuoka ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

8. Valmista pinnalle hyytelö. Kiehauta mehu ja hyytelösokeri. Lado vadelmat kakun pinnalle ja levitä hieman jäähtynyt hyytelö päälle.