Vanilja-raparperipiirakka resepti

Vanilja-raparperipiirakka
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vaniljan makeus tasapainottaa raparperin kirpeyttä. Ohjeella tulee pellillinen piirakkaa.

Ohje: Raisio

Ainesosat

250 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:  
1 l raparperipaloja
400 g laktoositonta vaniljarahkaa
1 dl laktoositonta kermaa
1 dl sokeria
3 kananmunaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, kananmuna, raparperi, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, vanilja, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, vesi, kookosöljy, sheaöljy, ruokasuola, E471, luontainen määrittelemätön aromiuute, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
20
kpl

1. Sulata rasva. Sekoita joukkoon sokerit ja munat.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

3. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle raparperin palat.

4. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada raparperien päälle.

5. Paista 200-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia.