Vaniljapullat resepti

Vaniljapullat
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vaniljainen täyte tuo pulliin mehevyyttä. Tarjoile pullat heti tuoreeltaan ja pakasta yli jäävät.

Ainesosat

Taikina:  
225 g maidotonta margariinia
9 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 kananmunaa
6 rkl sokeria
50 g tuorehiivaa
n. 0,5 dl vettä
Täyte:  
150 g maidotonta margariinia
100 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Päälle:  
1 kananmuna
  raesokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: kananmuna, ruokosokeri, vesi, hiiva, vanilja, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
30
kpl

1. Nypi rasva jauhojen joukkoon.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita rasva-jauhoseokseen.

3. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää taikinaan.

4. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taikina on pehmeää.

5. Kaulitse taikina jauhojen avulla suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

6. Valmista täyte sekoittamalla täyteainekset keskenään. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri rullaksi.

7. Leikkaa rullasta n. 30 palaa ja laita paperivuokiin. Nostata pullia 30-45 minuuttia liinan alla.

8. Voitele pullat munalla ja lisää päälle raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia.

Jos et halua käyttää raesokeria, voit kuorruttaa pullat vesi-tomusokeriseoksella. Levitä löysähköä vesi-tomusokeriseosta kypsien, jäähtyneiden pullien päälle ja anna kuorrutuksen kovettua.