Vehnähiutalepuuro resepti

Vehnähiutalepuuro
Puurot

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vehnähiutaleista valmistuu nopea puuro. Kun joukkoon lisää vielä kuitupitoisia vehnäleseitä, puuro pitää pidempään nälkää. Vehnäleseissä on myös runsaasti rautaa. Tarjoile vehnähiutalepuuro esimerkiksi tuoremarjojen, pakastemarjojen, hedelmäpalojen tai kiisselin kanssa.

Voit valmistaa yksittäisen annoksen puuroa myös mikroaaltouunissa. Mittaa kulhoon 2 dl vettä, 1 dl hiutaleita ja 1 rkl lesettä. Kuumenna mikroaaltouunissa yhteensä noin 4 minuuttia. Sekoita välillä.

Ainesosat

5 dl vettä
2 dl täysjyvävehnähiutaleita
4 rkl vehnäleseitä
(0,25 tl suolaa)
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, vehnä (vilja), vehnätärkkelys jossa gluteenia yli 100mg/kg, ruokasuola

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
2
kpl

1. Kiehauta neste.

2. Lisää hiutaleet ja lese. Sekoita.

3. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.

4. Mausta halutessasi suolalla.

Reseptiin liittyviä tuotteita