Viinirypäle-suklaakakku resepti

Viinirypäle-suklaakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Käytä kakun pohjassa ruokavalioosi sopivia keksejä. Lämpimän kookosmaidon ja sulatetun suklaan seos hyytyy jääkaapissa ilman apuaineita (kuten liivate). Rakenne on kuin lohkeavaa suklaavanukasta. Koristele tuoreilla hedelmillä tai marjoilla.

Ainesosat

Pohjakerros:  
150 g ruokavalioon sopivia valmiskeksejä
75 g maidotonta margariinia
Suklaakerros:  
400 ml kookosmaitoa
0,5 dl sokeria
200 g maidotonta tummaa suklaata
Koristelu: viinirypäleitä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, viinirypäle/rusina, maissitärkkelys, palmuöljy, rapsiöljy, kookosöljy, vesi, gluteeniton kaura, rypälesokeri, ruokasuola, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E471, E472e, E330, vanilliini/vanilliinisokeri, E160a, luontainen määrittelemätön aromiuute, rypsiöljy, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, kookos, kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
8
kpl

1. Murskaa ruokavalioon sopivat keksit pikkumuruksi. Keksit murustuvat helposti esim. perunasurvimen avulla kulhossa tai kaulimen avulla suljetussa muovipussissa.

2. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen joukkoon.

3. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Painele keksimururasvaseos irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.

4. Valmista suklaakerros. Mittaa kookosmaito ja sokeri kattilaan kuumenemaan. Anna sokerin liueta nesteeseen. Kiehauta ja ota kattila pois levyltä.

5. Pilko suklaa veitsellä pieniksi palasiksi. Lisää suklaamurut kattilaan. Sekoita niin kauan, että suklaa sulaa tasaisesti seokseen. Lämmitä tarvittaessa hiukan hellalla.

6. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja kaada sitten irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Nosta vuoka jääkaappiin neljäksi tunniksi (tai yön yli).

7. Koristele ennen tarjoilua esim. viinirypäleen puolikkailla.