Viipalepiparit kvinoasta resepti

Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Nopea ja helppo pikkuleipäresepti. Lopputulos muistuttaa wilhelmiina-keksejä.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
1,5 dl fariinisokeria
0,5 dl siirappia
1,25 dl kvinoajauhoa
1 dl hienoa riisijauhoa
1 tl ruokasoodaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, kvinoa, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, riisijauho, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
12
kpl

1. Vaahdota rasva ja sokeri.

2. Lisää siirappi ja jauho-soodaseos hyvin sekoittaen joukkoon.

3. Kääri taikina tuorekelmuun. Nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

4. Ota vähän kovettunut taikina jääkaapista ja avaa paketti suoraan leivinpaperille.

5. Painele jauhotetuilla käsillä taikina vajaan 1 cm paksuiseksi levyksi. Piirrä pintaan haarukalla raitoja, jos haluat.

6. Paista levyä 180-200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Leikkaa lämpöisestä levystä viipaleita: leveys n. 2 cm ja pituus n. 3 cm.

Keksit taipuvat helposti lämpiminä eli jäähdytä ne tasaisella alustalla. Jos haluat jäähdyttää keksejä hieman kaarevaan muotoon, voit nostaa ne esimerkiksi lasipullon päälle jäähtymään.