Vispipuuro tattarijauhoilla resepti

Vispipuuro tattarijauhoilla
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Ihanan kuohkea vispipuuro syntyy tattarijauhoista keitetystä puurosta. Malta jäähdyttää puuro huoneenlämpöiseksi ennen vatkausta. Tässä reseptissä käytetään punaherukkaa, mutta vispipuuroon sopivat hyvin myös puolukka ja mustikka. Tarjoile vispipuuro kylmänä välipalana tai jälkiruokana. Jos pidät kovasti makeasta, lisää vispipuuroon 1 rkl enemmän sokeria.

Ainesosat

5 dl vettä
1 dl tattarijauhoja
1 dl punaherukoita
2 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, punaherukka, ruokosokeri, tattari, keinotekoinen aromi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Mittaa kattilaan vesi, jauhot ja marjat. Sekoita hyvin kierrevatkaimella.

2. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan rauhallisesti sekoitellen.

3. Keitä kannen alla 10 minuuttia välillä sekoitellen.

4. Lisää puuroon sokerit. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.

5. Vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi, n. 5 minuuttia.