Vohvelitaikina resepti

Vohvelitaikina
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Lisää taikinaan 2 rkl sokeria, jos teet makeita vohveleita. Pieni suolalisäys (0,5 tl) sen sijaan sopii suolaisiin vohveleihin. Taikinasta tulee noin kahdeksan vohvelia.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
4 dl vettä
25 g tuorehiivaa
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
Paistoon: öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
4
kpl

1. Sulata rasva. Lisää vesi.

2. Liuota hiiva haaleaan vesi-rasvaseokseen. Sekoita joukkoon jauhoseos. Anna turvota 15 minuuttia. Paista öljytyllä vohveliraudalla vohveleiksi.