Voipapumarengit resepti

Voipapumarengit
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kananmunaton marenki sopii samoihin annoksiin ja leivonnaisiin kuin alkuperäinenkin kananmunasta valmistettu marenki. Kananmunattomat marengit onnistuvat säilykevoipapuliemen lisäksi säilykekikherneiden liemestä. Marenkimassa sopii myös jälkiruokien koristeluun esimerkiksi uunijäätelön tai omenahyveen pinnalle. Tällöin pinta ruskistetaan uunissa grillivastuksella tai ilman uunia polttimella.

Ainesosat

2,5 dl säilykevoipavun/ -limanpavun lientä
150 g tomusokeria
2 tl limemehua
Linkitetyt ruoka-aineet: limanpapu, ruokosokeri, limetti

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
30
kpl

1. Siivilöi pavut liemestä. Vaahdota liemi yleiskoneessa vaahdoksi. Nopeallakin teholla se voi kestää useita minuutteja.

2. Lisää joukkoon tomusokeri. Jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on kovaa ja pysyy muodossaan.

3. Mausta vaahto limemehulla.

4. Pursota vaahdosta pellille marenkeja. Muodolla ei ole väliä, mutta isommat kestävät kauemmin kuivua.

5. Kypsennä enintään 100-asteisessa uunissa n. 2-3 tuntia, kunnes marenki on kuivaa.

Reseptiin liittyviä tuotteita