Vuokaleipä resepti

Vuokaleipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Gluteeniton leipä on helppo paistaa vuoassa, koska taikinan saa jättää löysäksi ja kaataa vuokaan. Voit maustaa leipää kuminan lisäksi myös fenkolinsiemenillä, pellavansiemenillä tai kuivatulla rosmariinilla - oma ruokavaliosi huomioiden!

Ainesosat

5 dl vettä
0,25 dl öljyä
50 g tuorehiivaa
500 g gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
2 tl suolaa
1 tl kuminaa
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, hiiva, ruokasuola, kumina, rypsiöljy, rosmariini, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
6
kpl

1. Sekoita vesi ja öljy. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva seokseen.

2. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Taikina jää löysäksi.

3. Voitele paistovuoka (vetoisuus 1,5 litraa). Kaada taikina vuokaan. Kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

4. Paista 250-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa paistamisen lopulla leivinpaperilla liiallisen tummumisen estämiseksi.