Wilhelmiinat resepti

Wilhelmiinat
Makeat piparit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Wilhelmiinakeksit tunnistaa niiden ulkoasusta. Pikkuleipätaikinasta pyöritellään tanko, joka viipaloidaan vinolaitaisiksi paloiksi.

Ainesosat

100 g maidotonta margariinia
0,75 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia
3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl vanilliinisokeria
1 tl ruokasoodaa
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokosokeri, siirappi, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, E500/ruokasooda (leivinjauhe)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
40
kpl

1. Vatkaa rasva, sokeri ja siirappi vaahdoksi.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

3. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo pyöreiksi tangoiksi jauhotetulla pöydällä. Nosta tangot leivinpaperin päälle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

5. Leikkaa terävällä veitsellä lämmin keksilevy viipaleiksi . Anna keksien jäähtyä pellillä.