
Kasvisruuat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Kun ruoka valmistuu yhdessä kattilassa, säästyy tiskiä. Kikherneestä valmistettu pasta säilyttää hyvin koostumuksensa keitettäessä. Sen kaveriksi kattilassa kypsennetään kasviskastike. Jos pidät tulisesta, lisää ruokaan maun mukaan chiliä tai cayennepippuria.
Ainesosat
1 | sipuli |
1 | valkosipulinkynsi |
1 | paprika |
1 | pieni kesäkurpitsa |
1 rkl | rypsiöljyä |
250 g | gluteenitonta kikhernepastaa |
8 dl | vettä |
0,5-1 tl | suolaa |
390 g | tomaattimurskaa |
2 tl | punaviinietikkaa |
1 tl | sokeria |
Linkitetyt ruoka-aineet:
sipuli, valkosipuli, paprika (vihannes), kesäkurpitsa, vesi, ruokasuola, tomaatti, ruokosokeri, rypsiöljy, kikherne, etikka, viinirypäle/rusina, E223
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
5
kpl
1. Kuori ja hienonna sipulit. Pese ja paloittele paprika ja kesäkurpitsa.
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset. Paista 5 minuuttia.
3. Lisää kattilaan pasta, vesi ja suola. Kiehauta ja keitä 7-9 minuuttia (tai pastapakkauksen ilmoittama aika).
4. Lisää kattilaan tomaattimurska, etikka ja sokeri. Kiehauta ja tarjoile.