Yön yli palsternakka-kauraleipäset resepti

Yön yli palsternakka-kauraleipäset
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Valmista taikina edellisenä päivänä ja leivo tuoreet leipäset aamupalapöytään tai brunssille. Palsternakkaraaste tuo taikinaan pehmeyttä ja aavistuksen makeutta. Kokeile palsternakan tilalla myös porkkanaa, naurista tai kesäkurpitsaa.

Ainesosat

5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
1,75 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl psylliumia
200 g palsternakkaa
5 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl öljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, ruokosokeri, palsternakka, hiiva, E491, psylliumsiemen, gluteeniton kaura, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E101, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
20
kpl

1. Valmista taikina. Kaada kylmä neste kulhoon. Sekoita vispilällä joukkoon hiiva, suola, sokeri ja psyllium.

2. Kuori ja raasta palsternakka hienoksi raasteeksi.

3. Lisää nesteseokseen palsternakkaraaste, jauhot, hiutaleet ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Taikina jää löysäksi.

4. Peitä taikinakulho kannella tai kelmulla. Nosta jääkaappiin yöksi.

5. Leivo leipäset. Lusikoi taikinasta kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele vedessä kostutetuin käsin noin sentin paksuisiksi.

6. Kohota sämpylöitä lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

7. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.