Yrttimarinoitu tofu resepti

Yrttimarinoitu tofu
Kasvisruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Marinoimalla saat tofuun makua. Tarjoile tofu esimerkiksi perunasoseen ja salaatin kanssa. Sopii myös leivälle leikkeleen tapaan.

Ainesosat

250 g maustamatonta tofua
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl tuoretta basilikaa
1 dl tuoretta timjamia
1 valkosipulinkynsi
0,25 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Linkitetyt ruoka-aineet: soijapapu, basilika, timjami, valkosipuli, ruokasuola, rypsiöljy, mustapippuri

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
4
kpl

1. Viipaloi tai kuutioi tofu.

2. Huuhtele ja hienonna yrtit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita öljyn ja mausteiden joukkoon.

3. Upota tofupalat öljyseokseen. Anna maustua muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.

4. Paista tofupaloja pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä. Sekoita koko ajan, etteivät yrtit pala.