Yrttinen broileri-juureskulho resepti

Yrttinen broileri-juureskulho
Liha- ja kanaruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kulhoruoka on helppo koota ruokavalioon sopivaksi. Kokeile riisin tilalla esimerkiksi kvinoaa tai gluteenitonta kaurarouhetta. Voit paahtaa juuresten sijasta esimerkiksi kukkakaalia, parsakaalia ja paprikaa. Niille riittää 15 minuutin paahtaminen 200-asteisessa uunissa. Broilerin sijasta voit käyttää paistettua jauhelihaa, esikeitettyjä papuja tai pilkottua tofua. Saksi päälle runsaasti lempiyrttejäsi!

Ainesosat

3 porkkanaa
1 palsternakka
2 naurista
1 lanttu
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 dl täysjyväriisiä
400 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 rkl rypsiöljyä
0,75 tl suolaa
1 nippu tuoretta persiljaa
1 nippu tuoretta oreganoa
2 rkl sitruunamehua
Linkitetyt ruoka-aineet: porkkana, palsternakka, nauris, lanttu, ruokasuola, riisi (vilja), kana, persilja, oregano, sitruuna, rypsiöljy, hunaja

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja huuhtele juurekset. Pilko nopan kokoisiksi kuutioiksi.

2. Sekoita kulhossa öljy, suola ja hunaja. Lisää juureskuutiot ja sekoita huolellisesti.

3. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

4. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

5. Paista broilerisuikaleet pannulla öljyssä kypsiksi. Mausta suolalla.

6. Jaa kypsä riisi tarjoiluastioihin. Jaa päälle broileri ja paahdetut juurekset.

7. Huuhtele yrtit. Silppua yrtit puhtailla saksilla annosten päälle. Lorauta sitruunamehua annoksille.