Yrttinen flatbread-leipä resepti

Yrttinen flatbread-leipä
Suolaiset leivät
Suolaiset välipalat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Käytä leivässä sinulle mieluisia tuoreyrttejä. Paista paistinpannulla ja nauti. Taikinasta tulee kahdeksan n. 15-18 cm ohutta leipää, tai enemmän pienempiä leipiä.

Ainesosat

5,5 dl gluteenitonta karkeaa jauhoseosta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl tuoretta ruohosipulisilppua (tai muuta tuoreyrttiä)
1 rkl öljyä
2,5 dl kädenlämpöistä vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: ruokasuola, ruohosipuli, vesi, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), sokerijuurikaskuitu, ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

1. Sekoita ainekset keskenään. Käytä mieluisia yrttejä maun mukaan.

2. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se kahdeksaan osaan. Muotoile taikinapalat palloksi ja litistä kiekoksi. Voit vielä käsien välissä painella kiekkoa litteämmäksi. Kauli kiekosta lopuksi jauhotetulla alustalla ohut, halkaisijaltaan n. 15-18 cm "lettu". (Halutessasi voit tehdä taikinasta myös enemmän pienempiä leipiä.)

3. Paista leivät paistinpannulla noin 3 minuuttia/ puoli.

4. Tarjoa mahdollisuuksien mukaan heti lämpimänä. Leipä kovettuu nopeasti, joten myöhemmin voit tarjoilla sitä näkkileivän tapaan.