Yrttisämpylät resepti

Yrttisämpylät
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Kuivatuilla yrteillä saa helposti makua leipätaikinaan. Sämpylöistä voi tehdä valkosipulisia korvaamalla timjamin ja basilikan sipulijauheella (0,5 tl) ja valkosipulijauheella (2,5 tl). Halutessasi voit korvata 100 grammaa sämpylöihin tulevista jauhoista esimerkiksi tattarijauhoilla. Voit halkaista sämpylät, täyttää lempitäytteilläsi ja napata eväsleiväksi.

Ainesosat

1 rkl psylliumia
0,5 l vettä
2 rkl öljyä
2 tl timjamia
2 tl basilikaa
2 tl suolaa
2 rkl pellavansiemeniä
1 pussi kuivahiivaa
500 g gluteenitonta hienoa jauhoseosta
50 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, timjami, basilika, ruokasuola, hiiva, psylliumsiemen, rypsiöljy, valkosipuli, pellavansiemen, E491, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), ruokosokeri, E412, E464, E401, E440, E101, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
22
kpl

1. Sekoita psyllium lämpimään veteen. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Sekoita joukkoon öljy, mausteet, siemenet, hiiva sekä noin puolet jauhoista. Vatkaa kunnolla muutama minuutti sähkövatkaimen taikinakoukuilla.

3. Vaivaa taikinaan pehmeä rasva ja loput jauhoista.

4. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

5. Nostele taikinasta kekoja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Muotoile tasaisiksi sämpylöiksi vedessä kostutetuin käsin. Kohota noin 25 minuuttia.

6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat saaneet kauniin rusehtavan värin.