Ystävänpäivän täytekakku resepti

Ystävänpäivän täytekakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Vehnätön, gluteeniton, munaton, maidoton ja soijaton täytekakkupohja. Täytteet ja kuorrutuksen voit valita omat ruokarajoitteet huomioiden. Tässä reseptissä ei ole valittu vispivalmistetta ollenkaan.

Ainesosat

Pohja:  
3 dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tl vanilliinisokeria
2 tl  leivinjauhetta
2 dl vettä
2 rkl No Egg -kananmunankorvikejauhetta
2 dl sokeria
Täytteet:  
Vaahto:  
3-4 dl ruokavalioon sopivaa vispivalmistetta (ei tuotelinkitystä)
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1. väli:  
3-4 rkl mustaherukkahilloa
2. väli:  
1 dl vadelmasurvosta
2 dl valmista vaahtoa 
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
Päälle:  
2 dl valmista vaahtoa
2-3 rkl mustaherukkahilloa
1 rkl kotimaisia vadelmia
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokosokeri, mustaherukka, vadelma, riisijauho, tattari, maissijauho, perunatärkkelys(jauho), psylliumsiemen, keinotekoinen aromi, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, tapiokatärkkelys, E170, E461, kaakaojauhe, kaakaovoi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
8
kpl

Pohja:

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Vaahdota kädenlämpöinen vesi ja kananmunankorvikejauhe vatkaimella. Vatkaa joukkoon sokeri, edelleen koko ajan vatkaten.

3. Lisää kuivat aineet korvikevaahdon joukkoon hyvin varovasti käännellen. Vältä vatkaamista tai voimakasta sekoittamista, ettei vaahto laske. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Paista pohjaa 225 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes pinta alkaa saamaan väriä. Huolehdi, etteivät reunat pääse tummumaan.

Täyte:

1. Vatkaa ruokavalioosi sopiva vispivalmiste vaahdoksi ja mausta sokerilla.

5. Leikkaa pohja esim. kolmeen osaan. Laita yksi näistä pohjaksi ja kostuta (kasvipohjaisella juomalla, mehulla tai vedellä). Levitä päälle hilloa.

6. Aseta hillon päälle keskikerros ja kostuta. Ota täytteen vaahdosta noin 2 dl toiseen astiaan ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Levitä keskikerroksen päälle vadelmasurvosta (valuta mahdollinen ylimääräinen neste pois ja käytä kakun kostutukseen) sekä kaakaotäytettä.

7. Aseta viimeinen pohjapala päälle ja kostuta. Levitä kakun päälle ja halutessasi myös sivuille vaaleaa vaahtoa. Voit halutessasi myös pursottaa sen.

8. Koristele kakku.