Kananmunaton|Laktoositon suurkeittiötuote
Kymppi Perunalaatikko on imellytetty perinteisellä tavalla. Siirappi tuo laatikkoon lisää makeutta. Vanhanajan perunalaatikko paistetaan matalassa lämpötilassa (+150 °C) hauduttamalla vähintään kaksi tuntia. Imeltyminen jatkuu paiston aikana, jolloin laatikon pintaan ja reunoihin paistuu herkullinen rapea kuori.
Säilytys ja käyttöohje
Säilyy -18 asteessa pakkauksessa ilmoitettuun parasta ennen -päivämäärään saakka ja sulatettuna alle +6 asteessa enintään 4 vrk. Ei saa jäädyttää uudelleen sulatuksen jälkeen.
Kuori pakkaus pois jäisen massan ympäriltä. Sulata jääkaapissa astiassa 1-2 vrk. Sulatuksen aikana erottuu nestettä.
Valmistusohje
Sekoita sulanut massa tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista uunissa 150-175°C noin tunti. Huomioithan uunikohtaiset lämpötilaerot.
GN vuoka (65 mm x 1/1): 6-8 kg (3-4 kpl). Paisto kiertoilmauunissa +175 °C noin 1,5 – 2 h.
GN vuoka (65 mm x 1/2): 2-3kg (1-1½ kpl). Paisto kiertoilmauunissa +175 °C noin tunti.