Oatly Havregurt Turkkilainen 400g

Oatly Havregurt Turkkilainen 400g
Maidon kaltaiset valmisteet
Mausteet, yrtit ja leivonnan apuaineet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Joku voisi kysyä, miksi tätä herkkua ei nimetty Havregurt Landskronalaiseksi, jos kerta halusimme sekoittaa maantiedettä nimeen mukaan. Sehän olisi ollut paljon loogisempaa, koska tuote on sekä kehitetty että valmistettu Landskronassa. Ja vaikka sitä käytetäänkin samalla tavalla kuin turkkilaista jugurttia, on se kaukana turkkilaisesta jugurtista. Itse asiassa vielä kauempana jugurtista kuin turkkilaisesta, koska tuote on täysin maidoton, kun taas Turkin rajalla sijaitseva Edirnen kaupunki on kaikesta huolimatta vain 2461 kilometrin päässä tehtaastamme Landskronassa. No, ihan sama. Havregurt Turkkilaisessa on paksu, sileä ja kermamainen koostumus yhdistettynä raikkaaseen ja happamaan makuun. Jos nyt vähän saamme retostella, menee tämä heittämällä parhaiden tekemiemme asioiden joukkoon.

Havregurt Turkkilainen on vähän kuin keittiön jesari – toimii lähes kaikessa. Lämpimässä ruoanlaitossa, kylmässä ruoanlaitossa, puolivälin ruoanlaitossa (jota myös välipalaksi kutsutaan). Hieno juttu on myös se, että tuote sisältää kalsiumia, B12-vitamiinia ja D-vitamiinia – ja 10 rasvaprosenttiakin tulee rapsiöljystä, jonka ansiosta tuote sisältää kosolti tyydyttymätöntä rasvaa = hyvää* rasvaa (tai rasvatun hyvää).

Hienoista asioista puheen ollen on hyvä mainita, että voit kierrättää pakkauksen pahvijätteen mukana (samaan astiaan kuin TetraPak). Joten mikäli teet listaa otsikolla ”Miksi tätä kannattaa kokeilla”, voit raksia nyt myös kestävyys-ruudun. 
*sisältää runsaasti tyydyttymätöntä rasvaa. Tyydyttyneen rasvan korvaaminen tyydyttymättömällä rasvalla auttaa pitämään veren kolesterolipitoisuuden normaalina

Ilman perunatärkkelystä ja pektiiniä ei Havregurt Turkkilaisessa esimerkiksi olisi niin kermamaista koostumusta.

Avattu pakkaus säilyy vähintään viisi päivää, avaamaton taas päiväysleiman mukaisesti. Oleellista kuitenkin on se, miltä tuote tuoksuu, näyttää ja maistuu – jos sitä on säilytetty oikein (= jääkaapissa), säilyy se usein pitempään kuin parasta ennen -päiväys lupaa.

Ainesosat

Vesi, kaura 11%, rapsiöljy, perunatärkkelys, perunaproteiini, happo (omenahappo, maitohappo), stabilointiaine (pektiini), kalsiumkarbonaatti, kalsiumfosfaatti, jodioitu suola, vitamiinit (D2, B12).

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kaura (vilja), rapsiöljy, perunatärkkelys(jauho), peruna (juures), omenahappo, maitohappo, E440, E170, E341, ruokasuola,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
603
kJ / 144kcal
Rasva
10
g, josta tyydyttynyttä
0,8
g
Hiilihydraatit
10
g, josta sokereita
4,1
g
Proteiini
3,3
g
Suola
0,11
g
Lisätietoja:
Ravintokuitu 0,9 g