Oatly iMat Visp 250ml

Oatly iMat Visp 250ml
Maidon kaltaiset valmisteet
Mausteet, yrtit ja leivonnan apuaineet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Ja simsalabim, vispi on nyt täällä! No ei sentään, kuulostaa turhan lennokkaalta eikä itse asiassa pidä edes paikkaansa, jos ajatellaan sitä vuosien työtä, jonka ansiosta tästä kasvipohjaisesta ei-kermasta tuli niin hyvä kuin siitä tuli. Ei mitenkään ”simsalabim” siis. Mutta vispi-osuus on täyttä totta, ja sehän lopulta on kaikkein tärkeintä, kun kerran pakkauksessakin lukee ”visp”. Se vispautuu leikiten kolminkertaiseksi ja lopputuloksena syntyvä pilvihattara käy yhtä täydellisesti kakkuun kuin mansikoidenkin kanssa. Ja jos et ole vispaustuulella, voi tätä luonnollisesti käyttää vispaamattomana kaikenlaisessa ruoanlaitossa, joka kaipaa pientä ekstrasäväystä.

Todettakoon, että ainesosaluettelossa on epätavallisen paljon asioita, jotka alkavat E:llä (ollakseen meidän tuotteemme, siis). Ei sillä, että E olisi huono kirjain tai symbolisoisi huonoja ainesosia (silloin emme ikinä käyttäisi sitä), mutta korostettakoon nyt kuitenkin, että kaikki E:llä alkavat ovat tuotteessa mukana hyvästä syystä. Kuten myös kaikki ne ainesosat, jotka eivät ala E:llä, kuten esimerkiksi kaura.

Vispausteknisistä syistä tarvitaan myös tietty määrä tyydyttynyttä rasvaa, ja me olemme päätyneet käyttämään kokonaan kovetettua kookos- ja rapsiöljyä.

Vispautuu helpoimmin kylmänä, ja kaikkein helpoimmin sähkövatkaimella.

Ainesosat

Vesi, kokonaan kovetettu kookos- ja rapsiöljy, kaurapohja (kaura, vesi), maltodekstriini, emulgointiaine (E472e, E435), suola, happamuudensäätöaine (E331), stabilointiaine (E464, E418), väriaine (beetakaroteeni).
Tuote sisältää 5 % kauraa.

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kookosöljy, rapsiöljy, kaura (vilja), vesi, maltodekstriini, E472e, E435, ruokasuola, E331, E464, E418, E160a,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
1045
kJ / 250kcal
Rasva
23
g, josta tyydyttynyttä
22
g
Hiilihydraatit
11
g, josta sokereita
2,3
g
Proteiini
0,5
g
Suola
0,21
g
Lisätietoja:
Ravintokuitu 0,5 g