Oatly Kaurajuoma Suklaa 1l

Oatly Kaurajuoma Suklaa 1l
Juomat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Kaikkien lasten suosikki: suklaamaito. Paitsi että tässä ei ole lainkaan maitoa! Maidon sijaan suklainen kaurajuomamme on täynnä kauraa, joka sisältää proteiinia, hiilihydraatteja, kuituja ja hieman terveellistä rasvaa. Ja mikäli tuo ei riitä, olemme lisänneet siihen kalsiumia ja vitamiineja. Joten mitä enemmän juot sitä terveemmäksi tulet. Okei, emme ehkä voi virallisesti luvata sitä, mutta tiedät kyllä, mitä tarkoitamme.

Tässä muuten yksi vinkki, jota kokeilin päivänä eräänä, ja oli mahtavaa: ravista pulloa hyvin ja kaada aamumyslisi sekaan. Sikahyvää! Tai tee kuten isoäidillä oli tapana, eli lämmitä sitä termospulloon ja lähde kävelemään joko jäälle tai jonnekin yhtä romanttiseen pohjoismaalaiseen paikkaan.

Tähän suklaaherkkuun käyttämämme kaakao on Cocoa Horizon -säätiön sertifioimaa. Se takaa, että kaakao on tuotettu 100-prosenttisesti kestävällä tavalla, luoden valoisampaa tulevaisuutta kaakaonviljelijöille heidän toimeentuloaan parantamalla ja tukemalla heitä kestävien toimintojen edistämisessä ja uusien kaakaotilainnovaatioiden kehittämisessä. Ja nuo ekstravitamiinit (D2, Riboflaviini ja B12) ja kalsium tarkoittavat, että voit ihan rauhassa hörppiä tätä vaikka koko iltapäivän. Siksi juuri pakkasimmekin sen litran tölkkiin.

Olemme lisänneet suklaajuomaan hieman sokeria. Mutta ainoastaan 3,5 g per 100 ml (3,5%). Loput sokerista tulee kaurasta luonnostaan. Lisäämme myös hieman aromia saadaksemme aikaan mahtavan maun.

Ei maitoa, ei soijaa, ei todellakaan. Säilytä avaamatonta pakkausta huoneenlämmössä. Avaamisen jälkeen säilytä viileässä, korkeintaan 8º C. Sopii niin synttäreille kuin sohvalla chillailuun. Yhtä hyvää (vaikkakin aivan erilaista) kuumana tai kylmänä. Tämä on SUK-LAA-TA!

Ainesosat

Kaurapohja (vesi, kaura 10%), sokeri 3,5%, kaakaojauhe 1%, rapsiöljy, kalsiumkarbonaatti, kalsiumfosfaatteja, suola, aromi, vitamiinit (D2, riboflaviini, B12), kaliumjodidia.
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kaura (vilja), ruokosokeri, kaakaojauhe, rapsiöljy, E170, E341, ruokasuola, luontainen määrittelemätön aromiuute, E101,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
255
kJ / 61kcal
Rasva
1,5
g, josta tyydyttynyttä
0,2
g
Hiilihydraatit
10
g, josta sokereita
7,5
g
Proteiini
1,2
g
Suola
0,16
g
Lisätietoja:
Ravintokuituja 1,1 g