Oatly Mansikka Havregurt 1kg

Oatly Mansikka Havregurt 1kg
Suolaiset ja makeat naposteltavat
Maidon kaltaiset valmisteet

Tuottaja

Oatly

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella ei ole kontaminaatioriskejä.

Maidoton ja soijaton. Erittäin alhainen gluteenipitoisuus (alle 100mg/kg per tuote).

Mikä ihmeen nimi tuo ”Havregurt” oikein on, ihmettelet varmaan. Onko se edes oikea sana? Älä vaivaa sillä liikaa päätäsi, vastaamme me. Jotkut asiat vaan on nimetty kuten on, ja jos ne sisältävät vaikka mansikoita, kutsutaan niitä joskus nimellä Havregurt Mansikka. Jos sitä on silti pakko verrata johonkin, tulee tavallinen jugurtti ehkä ensimmäisenä mieleen. Ainakin käyttötapansa perusteella. Mutta tämä tuote ei ole koskaan ollut lähelläkään eläinkuntaa. Ja se on kyllä kiva asia tietää.

Puhumme nyt oikeista mansikoista. Niistä mansikkaperheen suurista, punaisista, mehukkaista risteymistä. Ei mistään keinotekoisista numeroyhdistelmistä tai 3D-printatuista kopioista. Ja oikeasta kaurasta. Sitä nyt tuskin tarvitsee erikseen edes mainita.

Olemme lisänneet pikkuisen sokeria. Tarkalleen ottaen 4 grammaa per 100 ml. Yksinkertaisesti vain päätimme, että niin on paras. Se toimii hieman samalla tavalla, kuin jos keittäisit hilloa – sokeri tekee tässäkin ihmeitä marjojen maulle. Ja kun vauhtiin pääsimme, lisäsimme myös hieman luontaisia makuaineita, mansikanmakua korostaaksemme. Mutta vain vähän, juuri sen verran, kuin tarvitsee. On tärkeätä muistaa, että tuotteisiimme ei laiteta mitään ilman kunnon perusteita. Pelkistämme aina kun vain voimme, ja jos emme niin tee, johtuu se siitä, että tuotteesta ei olisi tullut sellainen kuin haluamme, jos olisimme tehneet jotain toisin. Kaikki on luonnollisesti kulutuskelpoista ja tietenkin, aina, 100 %:sti kasviperäistä.

Ei maitoa, soijaa, pähkinöitä eikä manteleita. Vain kauraa ja oikeita, suuria mansikoita (tosin koolla ei ole merkitystä, koska ne ovat hienonnettuja, mutta voit varmaan mielessäsi nähdä ne). Säilytä tuotetta jääkaapissa korkeintaan 8 asteessa.

Ainesosat

Vesi, kaura 11%, mansikkasose 6%, sokeri 4%, perunatärkkelys, muunnettu perunatärkkelys, rapsiöljy, kivennäisaineita (kalsiumkarbonaatti, kalsiumfosfaatti, kaliumjodidi), happo (omena- ja maitohappo), luontainen aromi, sakeutusaine (pektiini), suola, sitruunamehutiiviste, porkkanamehutiiviste, vitamiinit (D2, riboflaviini, B12).

Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, kaura (vilja), mansikka, ruokosokeri, perunatärkkelys(jauho), rapsiöljy, E170, E341, omenahappo, maitohappo, luontainen määrittelemätön aromiuute, E440, ruokasuola, sitruuna, porkkana, E101,

Ravintosisältö /100g / 100ml

Energia
350
kJ / 84kcal
Rasva
1,9
g, josta tyydyttynyttä
0,2
g
Hiilihydraatit
15
g, josta sokereita
8,3
g
Proteiini
1,0
g
Suola
0,11
g
Lisätietoja:
Ravintokuituja 0,9 g