Hirvelän Kaurapaahtimo

Kuvaus

Hirvelässä on paahdettu kauraa yli 50 vuotta
Oli kerran Onni-niminen muurari, joka tuli tekemään meidän taloon uunia. Ennen vanhaan kodeissa tehtiin talkkunaa itse ja meidän kylällä usein juuri kaurasta. Vahingossa Onni kuitenkin muurasi niin suuren uunin, että siinä sopi paahtaa kauraa myyntiin asti. Tästä syntyi Hirvelän Kaurapaahtimo. Tämä tarina on kestänyt jo pitkälle yli 50 vuotta. Kolmea sukupolvea koskettaneen tarinan aikana Hirvelän uunissa on paahdettu miljoonia kiloja kauraa satojen tuhansien suomalaisten ruokapöytiin.

Kaurakuidun edelläkävijä vuodesta 2005
Visio kaurakuidusta alkoi polttelemaan Pekka Hirvelän mieltä jo 1970-luvulla. Sukupolvi myöhemmin Hirvelässä onnistuttiin kehittämään erityislaatuinen 70% kuitua sisältävä kaurakuitutuote. Hirvelän Kaurakuitunen on kypsä ja sellaisenaan syötäväksi valmis kuitulisä. Sekin valmistetaan suomalaisesta kaurasta. Vuodesta 2005 on Kaurakuitunen valloittanut tiensä kymmenien tuhansien suomalaisten ruokapöytiin. Kaurakuitunen on ollut saatavana maamme suurimpien ruokakauppojen valikoimissa pian kahdenkymmenen vuoden ajan. Kaurakuitusesta olemme vuosien aikana saaneet kirjaimellisesti satoja yhteydenottoja asiakkailtamme, jotka ovat kokeneet Kaurakuitusen muuttaneen heidän elämänlaatuaan merkittävästi.  

Uuden sukupolven kauratuotteet 2023
Syksyllä 2023 Hirvelän valikoimissa aloittaa markkinoiden ensimmäinen perinteisen kaakaojauheen tavoin käytettävä kaurakaakaojuomajauhe. Herkullinen  kaurakaakao maistuu niin lapsille kuin aikuisille. Mikä mahtavinta, Hirvelän Kaurakaakao sisältää 33% vähemmän sokeria ja 148% enemmän ravintokuitua kuin perinteiset kaakaojuomavalmisteet. Kaurakaakaon sisältämä kuitu on meillä Hirvelässä kehitettyä kotimaista kaurakuitua. Hirvelän Kaurakaakaojauhe sopii  erinomaisesti nautittavaksi niin perinteisen maidon kuin kaurajuoman kanssa. Mitä makuun tulee - kuinka ihanasti paahdettu kaakaopapu sekä suomalainen paahdettu kauranjyvä sopivatkin yhteen. Maista ja ylläty!

Kuva
Hirvelän Kaurapaahtimo