Hunajayhtymä Oy

Kuvaus

Hunajayhtymä Oy

Hunajayhtymä Oy on pakannut suomalaista hunajaa suomalaisille kuluttajille jo yli 50 vuotta. Tuotteemme ovat kauppahyllyjen klassikkoja, joita moni muistaa maistaneensa jo lapsuudessa.

Yrityksen perusti vuonna 1969 joukko mehiläishoitajia vastaamaan kahteen tarpeeseen: hunajan myynnin tehostamiseen sekä monipuoliseen mehiläistarvikemyyntiin. Puoli vuosisataa myöhemmin molemmat näistä tavoitteista ovat edelleen liiketoimintamme kivijalka. Lisäksi innovoimme uusia hunajatuotteita ja panostamme hunajan kulutuksen kasvattamiseen ympäristön hyvinvointiin tähdäten.

Toimintamme perustuu vahvoihin vihreisiin arvoihin, läpinäkyvään tuotantoprosessiin ja suomalaiseen työhön. Hunajayhtymän liikevaihto tilikaudella 2022 oli 4,1 M€, josta hunajakaupan osuus oli noin 80 % ja mehiläistarvike-, sokeri- ja vahakaupan osuus noin 20 %.

Hunajayhtymä ennen ja tänään

Perustamisen jälkeen Hunajayhtymän toimipaikkana oli Toijala, mutta vuonna 1973 yritys muutti nykyiselle paikalleen Loimaan Kojonkulmalle. Ajanmukaiset pakkaamo-, varastointi- ja myymälätilat sijaitsevat keskellä Lounais-Suomea, joka on maamme tiheintä mehiläishoitoaluetta. Palvelemme myös kaukana asuvia asiakkaitamme verkkokauppojemme kautta sekä mehiläistarhaajia myös hunajan nouto- ja ruokintasokerin jakokuljetuksin.

Nykyään olemme Suomen suurin kotimaisen hunajan pakkaaja. Lisäksi palvelemme elintarviketeollisuutta maahantuomalla ulkomaista hunajaa asiakkaidemme tarpeet huomioiden. Ostamme kotimaisen hunajan sopimustuottajilta, joita on tällä hetkellä noin 150. Sopimustuottajamme ovat toimintansa koosta riippumatta meille raaka-aineen toimittajina elintärkeä verkosto. Laaja-alaisesti  eri maakuntiin sijoittuvat sopimustuottajatilat takaavat mehiläisten tuottaman pölytyshyödyn jakautumisen koko Suomeen. Hunajantuotannon tukemiseksi olemme mukana järjestämässä sopimustuottajakursseja ja vuosittaisia sopimustuottajapäiviä. Lisäksi olemme mielellämme käytettävissä kaikkeen konsultointiin ja alan uusiin avauksiin hankkeista innovaatioihin.

Alan ainoa laatustandardoitu yritys

Pakkaamme hunajan kuluttajapakkauksiin ja myymme sen edelleen keskusliikkeille. Noudatamme hunajan pakkaamisessa alan ainoana yrityksenä Suomessa kansainvälistä elintarviketurvallisuuden johtamisjärjestelmän standardia FSSC 22000:2018, jonka Bureau Veritas on sertifioinut 8.3.2023.

Mehiläishoitajien apuna alusta asti

Hunajayhtymän palveluihin on toiminnan alusta alkaen kuulunut mehiläishoitotarvikkeiden myynti. Mehiläishoitotarvikkeiden valikoimamme on maan monipuolisin. Myymälämme lisäksi palvelemme mehiläishoitajia verkkokaupan kautta. Ostamme myös mehiläisvahaa ja valmistamme siitä uusia vahapohjukkeita valssaamossamme perinteisin menetelmin. Lisäksi myymme heinä-elokuussa mehiläisten talviruokintaan tarvittavaa nestesokeria. Suuremmat määrät jaamme säiliöautolla suoraan asiakkaille ympäri Suomen.

Tarvike- ja sokerimyynti edistää ja kehittää suomalaista mehiläishoitoa ja osaltaan varmistaa korkealaatuisen kotimaisen hunajan tuotannon. Yhteistyökumppaneitamme ovat tavarantoimittajat kotimaan lisäksi mm. Virossa, Saksassa, Italiassa, Ranskassa ja Tanskassa. Hunajayhtymä tekee ahkerasti työtä suomalaisen ammattimaisen hunajantuotannon olosuhteiden parantamiseksi ja alan tuottavuuden kasvattamiseksi. Ylläpidämme hyviä yhteiskunnallisia suhteita suomalaisiin päättäjiin sekä virkamiehiin ja edustamme ylpeydellä mehiläishoitajia eri yhteyksissä.

Kuva
Hunajayhtymä Oy logo