Laskiaispullat resepti

Laskiaispullat
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Pullien täytteeksi voit laittaa esimerkiksi hilloa, kermavaahtoa tai mantelimassaa. Tarkista täytteiden sopivuus haluttuun ruokavalioon. Kuvan pullien välissä on soijapohjaista vaahtoutuvaa valmistetta.

Ainesosat

3 dl kädenlämpöistä vettä
0,5 rkl psylliumia
1 pussi kuivahiivaa
0,75 tl suolaa
1 dl sokeria
n. 2 dl tattarijauhoja
n. 2 dl riisijauhoja
n. 2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
100 g maidotonta margariinia
Voiteluun: 0,25 dl vettä + 0,25 dl siirappia
Koristeluun: raesokeria
Väliin: maidotonta vispi"kermaa" (esim. soijasta)
  sokeria
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, ruokasuola, ruokosokeri, siirappi, psylliumsiemen, hiiva, E491, tattari, riisijauho, gluteeniton kaura, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, keinotekoinen aromi, E160a, soijapapu, rapsiöljy, maltodekstriini, auringonkukkaöljy, E473, E472b, sitruuna, merisuola, luontainen määrittelemätön aromiuute

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
16
kpl

1. Mittaa kulhoon neste ja psyllium. Anna turvota 10 minuuttia.

2. Lisää hiiva, kuiva-aineet ja pehmeä huoneenlämpöinen rasva. Vaivaa taikinaa muutama minuutti. Taikina saa jäädä melko löysäksi, koska se tiivistyy kohotusten aikana.

3. Anna taikinan kohota noin puoli tuntia.

4. Leivo taikinasta pieniä pullia. Kohota 50-asteisessa uunissa vielä 15 minuuttia. Ota pelti pois uunista ja aseta uuni 225-250-asteen lämpöön lämpöön.

5. Voitele pulla kerrallaan siirappivedellä. Lisää heti hieno- tai raesokeri.

6. Paista pullia 225-250-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.

7. Jäähdytä, halkaise ja täytä vaahdolla. Mausta halutessasi vaahto vielä ruokavalioon sopivilla karkki- tai suklaamuruilla.