
Ruokavalio
Kontaminaatioriskit
Appelsiini ja suklaa sopivat hyvin yhteen. Voit valmistaa ja kuorruttaa nämä mehevät muffinssit jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kuorrutus pysyy hyvin muodossaan jääkaapissa. Jos haluat muffinsseista vieläkin suklaisempia, lisää taikinaan rouhittua suklaata.
Ainesosat
Taikina: | |
2,5 dl | fariinisokeria |
4 dl | hienoa riisijauhoa |
1 dl | perunajauhoa |
3 tl | leivinjauhetta |
100 g | maidotonta margariinia |
3 dl | appelsiinimehua |
Kuorrute 1: | |
50 g | maidotonta margariinia |
45 g | maidotonta tummaa suklaata |
0,25 dl | tomusokeria |
Kuorrute 2: | |
50 g | maidotonta margariinia |
0,5 rkl | appelsiinimehua |
0,25 dl | tomusokeria |
Valmistusohje
1. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sulata rasva.
2. Lisää kuiviin aineisiin mehu ja rasva. Sekoita.
3. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Jos käytössäsi on muffinssipelti, laita vuoat pellin koloihin.
4. Paista 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Jäähdytä.
5. Valmista kuorrute 1. Sulata suklaa vesihauteessa tai varoen mikroaaltouunissa. Vaahdota rasva. Lisää sula suklaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
6. Valmista kuorrute 2. Vaahdota rasva. Lisää mehu ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
7. Pursota kuorrutteet jäähtyneiden muffinssien päälle. Säilytä jääkaapissa.