Appelsiinikeikauskakku resepti

Appelsiinikeikauskakku
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Keikauskakku sitrushedelmistä tai käytä jotain sinulle mieluisaa hedelmää. Ananas, luumu, persikka, aprikoosi, viinirypäle?

Ainesosat

Vuokaan:  
n. 1 rkl maidotonta margariinia
n. 2 rkl fariinisokeria
1 veriappelsiini
1 appelsiini
Taikina:  
100 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
125 g päärynäsosetta (tai muu lasten sosepurkki)
1 dl perunajauhoja
1,5 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, ruokosokeri, appelsiini, päärynä, E500/ruokasooda (leivinjauhe), vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), riisi (vilja)

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl

Pohjalle:

1. Laita halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi ja reunat.

2. Ripottele pohjalle fariiinisokeria. Asettele sen päälle appelsiiniviipaleet haluamallasi tavalla.

Taikina:

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää sose ja kuivat aineet sekä kiehuva neste.

2. Kaada taikina hedelmäpalojen päälle vuokaan. Paista 180°C, n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.

3. Poista vuoan reunat. Laita matala lautanen hieman jäähtyneen kakun päälle pohja ylöspäin. Käännä kakku varovasti ympäri ja poista leivinpaperi päältä.