Makeat kakut
Makeat piirakat
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Keikauskakku sitrushedelmistä tai käytä jotain sinulle mieluisaa hedelmää. Ananas, luumu, persikka, aprikoosi, viinirypäle?
Ainesosat
Vuokaan: | |
n. 1 rkl | maidotonta margariinia |
n. 2 rkl | fariinisokeria |
1 | veriappelsiini |
1 | appelsiini |
Taikina: | |
100 g | maidotonta margariinia |
0,5 dl | sokeria |
0,5 dl | fariinisokeria |
125 g | päärynäsosetta (tai muu lasten sosepurkki) |
1 dl | perunajauhoja |
1,5 dl | riisijauhoja |
1 tl | leivinjauhetta |
0,5 dl | kiehuvaa vettä |
Linkitetyt ruoka-aineet:
siirappi, ruokosokeri, appelsiini, päärynä, E500/ruokasooda (leivinjauhe), vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), riisi (vilja)
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
8
kpl
Pohjalle:
1. Laita halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi ja reunat.
2. Ripottele pohjalle fariiinisokeria. Asettele sen päälle appelsiiniviipaleet haluamallasi tavalla.
Taikina:
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää sose ja kuivat aineet sekä kiehuva neste.
2. Kaada taikina hedelmäpalojen päälle vuokaan. Paista 180°C, n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.
3. Poista vuoan reunat. Laita matala lautanen hieman jäähtyneen kakun päälle pohja ylöspäin. Käännä kakku varovasti ympäri ja poista leivinpaperi päältä.