Appelsiinikeikauskakku resepti

Appelsiinikeikauskakku
Makeat kakut
Makeat piirakat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Keikauskakku sitrushedelmistä. Voit käyttää myös muita sinulle mieluisia hedelmiä, esimerkiksi ananasta, luumua, persikkaa, aprikoosia tai viinirypäleitä. Taikinassa käytetyn päärynäsoseen voit vaihtaa toiseen hedelmäsoseeseen.

Ainesosat

Vuokaan:  
n. 1 rkl maidotonta margariinia
n. 2 rkl fariinisokeria
1 veriappelsiini
1 appelsiini
Taikina:  
100 g maidotonta margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 dl fariinisokeria
125 g päärynäsosetta
1 dl perunajauhoja
1,5 dl riisijauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kiehuvaa vettä
Linkitetyt ruoka-aineet: siirappi, ruokosokeri, appelsiini, päärynä, vesi, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a, perunatärkkelys(jauho), riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
8
kpl

1. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele paperi ja reunat.

2. Ripottele pohjalle fariinisokeria. Asettele kuoritut ja viipaloitus appelsiinit sen päälle haluamallasi tavalla.

3. Valmista taikina. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää sose, kuivat aineet ja kiehuva neste.

4. Kaada taikina hedelmäpalojen päälle vuokaan.

5. Paista 180-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.

6. Poista vuoan reunat. Laita matala lautanen hieman jäähtyneen kakun päälle pohja ylöspäin. Käännä kakku varovasti ympäri ja poista leivinpaperi päältä.