Banaaniletut resepti

Banaaniletut
Jälkiruuat

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Herkulliset ja helpot banaaniletut maistuvat jälkiruuaksi. Jos maito ei sovi ruokavalioon, vaihda taikinan neste esimerkiksi kasvijuomaan tai veteen. Tarjoa letut esimerkiksi ruokavalioon sopivan hillon ja vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kanssa. Ohjeella tulee n. 24 pientä lettua.

Ainesosat

2 (300 g) banaania
3 dl laktoositonta kevytmaitoa
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
1,5 dl gluteenitonta durrajauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
Paistoon: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: banaani, maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokasuola, ruokosokeri, durra, perunatärkkelys(jauho), tapiokatärkkelys, psylliumsiemen, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko nopea (alle 1h)
Annokset:
4
kpl

1. Kuori ja palastele banaani tehosekoittimeen. Lisää muut ainekset.

2. Käynnistä tehosekoitin ja aja taikina tasaiseksi.

3. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

4. Paista lettupannulla tai paistinpannulla rasvassa molemmin puolin.