Banaanimuffinit resepti

Banaanimuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Näihin muffineihin ei ole lisätty sokeria. Banaani ja hedelmäsose tuovat muffineihin makeutta. Kannattaa valita leivontaan hedelmäkorin tummimmat banaanit, koska ne ovat kaikkein makeimpia. Voit lisätä taikinaan mausteeksi myös teelusikallisen kardemummaa, kanelia tai inkivääriä.

Ainesosat

2,5 dl hienoa riisijauhoa
3 tl leivinjauhetta
3 kypsää banaania
75 g maidotonta margariinia
1 dl sokeroimatonta hedelmäsosetta (esim. persikka)
1 dl vettä
Voiteluun: maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: banaani, persikka/nektariini, vesi, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, rypsiöljy, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
12
kpl

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Soseuta banaani haarukalla. Sulata rasva.

3. Sekoita kuiviin aineisiin banaanisose, rasva, hedelmäsose ja neste. Sekoita tasaiseksi.

4. Jos käytössäsi on muffinipelti, voitele sen kolot. Jaa taikina koloihin. Voit myös voidella paperiset muffinivuoat ja paistaa muffinit niissä. Banaanisose tekee taikinasta tahmeaa, joten taikina saattaa jäädä hieman kiinni paperisiin vuokiin.

5. Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia.