Banaanisuklaakakku resepti

Banaanisuklaakakku
Makeat kakut

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät

Banaanisuklaakakku kahvipöytään.

Ohje: Raisio

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
2 banaania
100 g tummaa suklaata
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
0,5 dl mantelijauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl leivinjauhetta
100 g laktoositonta margariinia
2,5 dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl laktoositonta kermaviiliä
Kuorrutus:  
75 g tummaa suklaata
25 g maidotonta margariinia
2 rkl laktoositonta kermaa
Linkitetyt ruoka-aineet: banaani, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E575, E101, manteli, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
1
kpl
  1. Laita uuni lämpenemään 175° C. Kuori ja soseuta banaanit joko sauvasekoittimella tai haarukalla.
  2. Rouhi suklaa veitsellä isoiksi paloiksi.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
  4. Vaahdota toisessa astiassa pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen.
  5. Lisää taikinan joukkoon banaanisose ja kermaviili. Sekoita hyvin. Lisää myös kuivat aineet ja suklaapalat.
  6. Kaada taikina voideltuun noin 1,5 litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
  7. Kuorrutus: Sulata mikrossa tai kattilassa kaikki kuorrutuksen aineet. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.