
Makeat kakut
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Pähkinät
Banaanisuklaakakku kahvipöytään.
Ohje: Raisio
Ainesosat
Määrä | Valmistusaine |
---|---|
2 | banaania |
100 g | tummaa suklaata |
2,5 dl | gluteenitonta jauhoseosta |
0,5 dl | mantelijauhoja |
1 tl | ruokasoodaa |
0,5 tl | leivinjauhetta |
100 g | laktoositonta margariinia |
2,5 dl | sokeria |
2 | kananmunaa |
1 dl | laktoositonta kermaviiliä |
Kuorrutus: | |
75 g | tummaa suklaata |
25 g | maidotonta margariinia |
2 rkl | laktoositonta kermaa |
Linkitetyt ruoka-aineet:
banaani, E500/ruokasooda (leivinjauhe), maitoproteiini, laktoositon-laktoosia tuotteessa alle 10mg /100g, ruokosokeri, kananmuna, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), kaakaopapu/massa, kaakaovoi, kaakaojauhe, maissitärkkelys, riisijauho, perunatärkkelys(jauho), E412, E464, E401, E440, E575, E101, manteli, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
1
kpl
- Laita uuni lämpenemään 175° C. Kuori ja soseuta banaanit joko sauvasekoittimella tai haarukalla.
- Rouhi suklaa veitsellä isoiksi paloiksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Vaahdota toisessa astiassa pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen.
- Lisää taikinan joukkoon banaanisose ja kermaviili. Sekoita hyvin. Lisää myös kuivat aineet ja suklaapalat.
- Kaada taikina voideltuun noin 1,5 litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ennen kuorruttamista. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
- Kuorrutus: Sulata mikrossa tai kattilassa kaikki kuorrutuksen aineet. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele haluamallasi tavalla.