Suolaiset leivät
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet
Ohje: Diana Zeilstra
Ainesosat
Määrä | Valmistusaine |
---|---|
5 dl | vettä |
1 rkl | psylliumia |
1 rkl | sokerijuurikashiutaleita |
1 dl | perunakuitujauhetta (Pofiber) |
2 dl | keitettyä, soseutettua bataattia |
1 | kananmuna |
1 tl | ruokasuolaa |
1 rkl | fariinisokeria |
1 dl | täysjyväriisijauhoja |
1,5 pss | kuivahiivaa |
1 tl | ksantaania |
2,5 dl | maissijauhoja |
2,5 dl | täysjyväamaranttijauhoja |
2 dl | hirssijauhoja |
Linkitetyt ruoka-aineet:
vesi, sokerijuurikaskuitu, bataatti, kananmuna, ruokasuola, siirappi, hiiva, ksantaanikumi, amarantti/revonhäntä, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), psylliumsiemen, peruna (juures), riisijauho, maissijauho, hirssi
Valmistusohje
Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
1
kpl
- Sekoita huoneenlämpöisen veden joukkoon psyllium, sokerijuurikashiutaleet sekä perunakuitujauhe. Anna seoksen turvota noin 20 minuuttia.
- Lisää keitetty, soseutettu bataatti sekä muna, suola ja fariinisokeri. Sekoita keskenään täysjyväriisijauho, kuivahiiva sekä ksantaani ja lisää seos taikinaan. Vatkaa taikinaa noin 5 minuuttia yleiskoneessa tai sähkövatkaimella (taikinakoukuilla).
- Lisää lopuksi täysjyvämaissijauhon, täysjyväamaranttijauhon sekä täysjyvähirssijauhon seos.
- Leivo taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä pyöreä, korkea leipä. Anna kohota leivinpaperin päällä pellillä 4045 minuuttia.
- Tee halutessasi veteen kostutetulla veitsellä ristiviiltoja leipään. Paista 225°C uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Paistamisen jälkeen nosta leipä jäähtymään ritilän päälle.