Bataattileipä resepti

Bataattileipä
Suolaiset leivät

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Ohje: Diana Zeilstra

Ainesosat

Määrä Valmistusaine
5 dl vettä
1 rkl psylliumia
1 rkl sokerijuurikashiutaleita
1 dl perunakuitujauhetta (Pofiber)
2 dl keitettyä, soseutettua bataattia
1 kananmuna
1 tl ruokasuolaa
1 rkl fariinisokeria
1 dl täysjyväriisijauhoja
1,5 pss kuivahiivaa
1 tl ksantaania
2,5 dl maissijauhoja
2,5 dl täysjyväamaranttijauhoja
2 dl hirssijauhoja
Linkitetyt ruoka-aineet: vesi, sokerijuurikaskuitu, bataatti, kananmuna, ruokasuola, siirappi, hiiva, ksantaanikumi, amarantti/revonhäntä, kananmunan keltuainen, kananmunan valkuainen, ovalbumiini (muna), E1105 (muna), psylliumsiemen, peruna (juures), riisijauho, maissijauho, hirssi

Valmistusohje

Valmistusaika:
Pitkäkestoinen (yli 2h)
Annokset:
1
kpl
  1. Sekoita huoneenlämpöisen veden joukkoon psyllium, sokerijuurikashiutaleet sekä perunakuitujauhe. Anna seoksen turvota noin 20 minuuttia.
  2. Lisää keitetty, soseutettu bataatti sekä muna, suola ja fariinisokeri. Sekoita keskenään täysjyväriisijauho, kuivahiiva sekä ksantaani ja lisää seos taikinaan. Vatkaa taikinaa noin 5 minuuttia yleiskoneessa tai sähkövatkaimella (taikinakoukuilla).
  3. Lisää lopuksi täysjyvämaissijauhon, täysjyväamaranttijauhon sekä täysjyvähirssijauhon seos.
  4. Leivo taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä pyöreä, korkea leipä. Anna kohota leivinpaperin päällä pellillä 40–45 minuuttia.
  5. Tee halutessasi veteen kostutetulla veitsellä ristiviiltoja leipään. Paista 225°C uunissa alatasolla noin 45 minuuttia. Paistamisen jälkeen nosta leipä jäähtymään ritilän päälle.