
Makeat pullat ja muffinsit
Ruokavalio
Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista
Kontaminaatioriskit
Bataatti tuo muffineihin makua, väriä ja rakennetta. Leivonta nopeutuu käyttämällä valmista bataattisosetta.
Ainesosat
200 g | bataattia |
1 dl | sokeria |
1 dl | riisijauhoa |
1 dl | tapiokatärkkelystä |
1 tl | leivinjauhetta |
90 g | maidotonta margariinia |
Linkitetyt ruoka-aineet:
bataatti, ruokosokeri, tapiokatärkkelys, E500/ruokasooda (leivinjauhe), riisijauho, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a
Valmistusohje
Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
15
kpl
1. Kuori ja pilko bataatti. Keitä se vähässä vedessä pehmeäksi noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja soseuta.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Yhdistä kuivat aineet, bataattisose ja sulatettu rasva.
4. Jaa taikina muffinivuokiin.
5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.