Bataattimuffinit resepti

Bataattimuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Bataatti tuo muffineihin makua, väriä ja rakennetta. Leivonta nopeutuu käyttämällä valmista bataattisosetta.

Ainesosat

200 g bataattia
1 dl sokeria
1 dl riisijauhoa
1 dl tapiokatärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
90 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, ruokosokeri, tapiokatärkkelys, E500/ruokasooda (leivinjauhe), riisijauho, rypsiöljy, vesi, palmuöljy, kookosöljy, E471, E472c, ruokasuola, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Nopea (alle ½h)
Annokset:
15
kpl

1. Kuori ja pilko bataatti. Keitä se vähässä vedessä pehmeäksi noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja soseuta.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään.

3. Yhdistä kuivat aineet, bataattisose ja sulatettu rasva.

4. Jaa taikina muffinivuokiin.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.