Bataattimuffinit resepti

Bataattimuffinit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Bataatti tuo muffineihin makua, väriä ja rakennetta. Muffinit valmistuvat vieläkin nopeammin, jos käytät valmista bataattisosetta.

Bataattien koristeeksi voi tehdä vaahdon säilykekikherneen liemestä eli aquafabasta, sokerista ja sitruunankuoriraasteesta. Mittaa 0,5 dl aquafabaa kulhoon ja vatkaa 3 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää 2 rkl sokeria ja vatkaa vielä 2 minuuttia. Lisää 1 tl sitruunankuoriraastetta. Lusikoi valmis vaahto jäähtyneen muffinin päälle.

Ainesosat

200 g bataattia
  vettä bataatin keittämiseen
1 dl sokeria
1 dl hienoa riisijauhoa
1 dl tapiokatärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
90 g maidotonta margariinia
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, vesi, ruokosokeri, tapiokatärkkelys, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys, palmuöljy, kookosöljy, rypsiöljy, ruokasuola, E471, E472c, E322/auringonkukkalesitiini, keinotekoinen aromi, E160a

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset:
10
kpl

1. Kuori ja pilko bataatti. Siirrä bataatti kattilaan. Lisää vettä niin paljon, että bataattipalat peittyvät. Keitä bataatit kypsiksi, n. 20 minuuttia.

2. Valuta vesi pois. Soseuta bataatti. Anna soseen jäähtyä.

3. Sekoita erillisessä kulhossa taikinan kuivat aineet.

4. Sulata rasva mikroaaltouunissa.

5. Yhdistä kuiviin aineisiin bataattisose ja sulatettu rasva.

6. Jaa taikina muffinivuokiin. Voit laittaa muffinivuoat muffinipellin koloihin.

7. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.