Bataattimunkit resepti

Bataattimunkit
Makeat pullat ja muffinsit

Ruokavalio

Maidoton
Laktoositon
Vähälaktoosinen
Soijaton
Munaton
Gluteeniton
Ei-vehnää-ohraa-ruista

Kontaminaatioriskit

Tuotteella on kontaminaatioriski: Seesaminsiemenet ja seesaminsiementuotteet

Kokeiletko tällä kertaa hieman erilaisia munkkeja? Taikinan erikoisuutena ovat bataatit.

Ohje: Helena Kemppainen

Ainesosat

500 g bataattia
1 dl vettä
2 rkl psylliumia
2 dl riisijauhoja
0,75 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Paistamiseen: rypsiöljyä
Linkitetyt ruoka-aineet: bataatti, vesi, ruokosokeri, ruokasuola, rypsiöljy, psylliumsiemen, riisijauho, E450, E500/ruokasooda (leivinjauhe), E330, maissitärkkelys

Valmistusohje

Valmistusaika:
Melko pitkäkestoinen (yli 1h)
Annokset: kpl

1. Kuori ja kuutioi bataatit. Kaada leivinpaperoidulle uunipellille bataatit ja vesi. Paista 200-asteisessa uunissa noin tunti. Vaihtoehtoisesti voit laittaa kuutiot höyrykattilaan ja höyryttää 10-15 minuuttia, kunnes kuutiot pehmenevät.

2. Siirrä kypsät bataatit kulhoon ja soseuta. Lisää psyllium ja sekoita hyvin.

3. Lisää jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Sekoita voimakkaasti. Taikinan pitäisi olla pehmeää, mutta ei tarttuvaa.

4. Pyöritä taikinasta halkaisijaltaan noin 2,5 cm kokoisia palloja. Aseta pallot leivinpaperille odottamaan.

5. Kaada keskikokoisen kattilan pohjalle n. 3 cm öljyä. Kuumenna öljyä.

6. Lisää bataattipallerot varovasti kuumaan öljyyn. Paista 3-4 minuuttia, kunnes pallerot ovat kullankeltaisia. Pyörittele palleroita kevyesti, että ne eivät tartu pohjaan. Pallerot nousevat pintaan ja kelluvat hyvin, kun ne ovat valmiita.

7. Sokeroi lämpimänä ja tarjoile heti.